VISITA AL MUSEU AQUÀTIC

Posted: Març 30, 2014 by vrnike7 in 4t ESO
Etiquetes: ,

Els alumnes de 4t d’ESO que cursem l’optativa de biologia vam visitar l’aquari dimecres 19 de març per estudiar i saber diferenciar les diferents espècies del Mediterrani i les seves característiques. En aquell moment estàvem estudiant la funció de l’ADN en les propietats d’un individu, i vam anar al museu per veure en la pràctica com s’expressaven aquests caràcters.
En aquesta visita guiada vam poder veure la gran varietat biològica del Mediterrani: vam poder observar de primera mà com eren, per exemple, algunes espècies molt perilloses, caracteritzades per tenir potents verins per defensar-se, com el peix lleó i el peix roca, entre d’altres. A més a més vam veure espècies ja conegudes, com els cavallets de mar, les anguiles, el peix lluna, alguns mol•luscs… Però no només hi havia espècies mediterrànies: l’aquari també presentava espècies exòtiques, impròpies de la nostra zona, de les quals la seva principal característica eren els colors vius. Hi vam trobar peixos com el pallasso, el cirurgià, el napoleó, el ballesta i també alguns coralls tropicals.
A més a més, els alumnes vam participar en un taller dedicat únicament a una espècie: els taurons. Allà ens van informar de certes coses: des del petit tauró gat fins al gegantí tauró balena, aquests parents de les rajades sempre han patit injustos prejudicis sense fonament. És més, en el rànquing de morts estan per sota dels gossos i les màquines expenedores. En aquesta activitat també vam observar la mandíbula sencera d’un tauró, amb dues files de dents, els diferents tipus de reproducció (poden ser ovípars, vivípars, o fins i tot ovovivípars, un ou de tauró i els diferents tipus de dents que variaven segons la dieta de cada gènere. Un cop finalitzat el taller, la visita continuava amb un passeig per l’Oceanari, el major aquari dins d’aquest gran zoològic marí, on a través d’un túnel transparent es podien veure els diferents animals observats anteriorment, com el tauró balena, morenes o el peix lluna, tots convivint en un mateix espai. Finalment, com que encara sobrava temps, vam arribar a la zona temàtica on vam trobar pingüins, meduses, rajades i la gran figura d’un catxalot, entre d’altres.
Aquí acaba la sortida a l’aquari. Realment hi havia coses impressionants i desconegudes, com la informació explicada en el taller dels taurons, sense oblidar la gran diversitat de fauna present no només en el nostre mar, sinó també en els diferents racons del món.

Ignasi Ger
4t d’ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s