Lycee Pierre Mendès France de Tunis

Posted: Abril 23, 2014 by superformiga in Uncategorized

El passat dimarts 22 d’abril ens van tornar a visitar els alumnes de del Lycee Pierre Mendès France de Tunis tot aprofitant el seu viatge cultural a Barcelona. Aquest mateix institut ja va venir el curs passat i va compartir activitats amb els alumnes que ara fan 4t i 1r de batxillerat.

ipmftunis_10ipmftunis_09ipmftunis_02ipmftunis_07ipmftunis_06ipmftunis_05ipmftunis_03ipmftunis_01

ESTUDIANTS DE TUNÍSIA VISITEN EL NOSTRE INSTITUT

El passat dimarts dia 22 d’abril els alumnes d’una escola de Tunis (Tunísia) van venir de visita a l’institut, en el context d’un viatge escolar que feien a Catalunya. Durant una hora els alumnes de 3r d’ESO ens vam dividir en 5 grups mesclant-nos amb els visitants.

Després de presentar-nos breument, ens vam partir en grups de 5 o 6 i vam poder conversar tranquil·lament. Tant els tunisians com els alumnes del Carrasco que practiquen francès vam tenir una molt bona oportunitat per practicar la llengua que estem aprenent. Tots ens preguntàvem per què un país africà àrab parlava francès, i és que Tunísia, com altres països del nord d’Àfrica, va ser una colònia francesa. Al principi es notava la vergonya i la timidesa d’ambdós grups d’estudiants, però quan vam agafar confiança vam parlar de diversos temes. Durant aquesta estona vam comparar els diferents costums i tradicions de cada país. Un exemple que ens va cridar l’atenció va ser que ells tracten amb molt respecte i autoritat els seus professors i els anomenen madame o monsieur, mentre que nosaltres els tractem amb més proximitat. Els nostres convidats també van aprofitar per demanar-nos una mica d’ajuda per a completar un quadern d’activitats que havien de fer de deures.

Quan es va acabar l’hora de classe vam anar tots junts al pati. Allà tots els alumnes d’ESO (des de 1r a 4t) ens vam relacionar amb ells i fins i tot vam fer amistats amb les quals vam intercanviar facebooks i correus electrònics.

 Laia Turull

3r  A

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s