Teories de l’evolució al Zoo de Barcelona

Posted: Mai 5, 2014 by vrnike7 in Batxillerat 1r
Etiquetes: ,

El passat dimarts 18 de febrer els alumnes de 1r de batxillerat vam assistir a un taller als recintes del Zoo de Barcelona.

En arribar, ens vam instal·lar en una aula, on ens van fer una xerrada sobre les teories de l’evolució de les espècies, començant pels fixistes, entre els quals es troben els creacionistes i els catastrofistes i seguint pels evolucionistes: dins d’aquest grup destaquen els Lamarckistes i els Darwinistes, els primers creien que l’ús o el desús d’un òrgan s’heretava, és a dir, passava de generació en generació, mentre que Darwin va demostrar que els caràcters adquirits no s’heretaven i que les espècies estaven sotmeses a un procés de selecció natural. Per completar l’activitat ens vam ajudar d’un dossier d’exercicis i amb algunes mostres d’ossos i fòssils d’animals.

Durant la visita ens van acompanyar, a part de la persona encarregada de fer la xerrada, dos estudiants de veterinària que estaven de pràctiques.

Seguidament, ens van fer una visita guiada per tot el parc, des de les zebres fins als dragons de Komodo, passant pels estruços, els búfals, els nyus, els ximpanzés, el rinoceront, etc. Més tard vam poder gaudir d’una visita lliure per la resta de recintes, que vam aprofitar per passar pel dels lleons, els tigres, els elefants, els mandrils, els hipopòtams; també vam tenir ocasió d’acariciar algun paó que no deixava de seguir al nostre grup, sempre vigilant que no mossegués.

Va ser una experiència molt positiva, ja que vam estar estudiant el tema de l’evolució d’una manera alternativa, més participativa, i va ser una oportunitat per conèixer millor totes les espècies d’animals que habiten al zoològic de la ciutat.

Berta Parramon

1r de Batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s