SHERLOCK HOLMES I MOLT MÉS

Posted: Mai 11, 2014 by vrnike7 in 3r ESO
Etiquetes: ,

La visita inesperada d’en Miquel Pujadó ens va sorprendre a tots els alumnes de 3r, que en un principi vam estar encantats, si més no per saltar-nos classe.

En Miquel ens va rebre a la biblioteca del centre, i ens vam asseure de cara a unes diapositives que havia preparat. Era un home amb un aire bohemi, enèrgic, panxut i bastant alegre. Tenia un aire familiar. El seu discurs va començar amb una petita presentació d’ell mateix. Era professor de llengües i músic. Tot seguit, abans que les seves paraules poguessin arribar al nostre cervell, es va posar a interpretar una cançó seva, i vam quedar bocabadats per la velocitat amb què cantava, i com parlava, era una cosa increïble. La cançó tractava dels oficis, i la va relacionar directament amb el tema en què ens introduiria: Sherlock Holmes.

Encara que feia poc que ens havíem llegit un dels llibres d’aquest entranyable personatge, ens vam adonar que no en teníem ni idea, quan va començar a descriure’l, primer tota la biografia de l’autor, després la d’en Sherlock i la del seu company Watson. Començà a relatar moltes de les seves històries, així com quan l’autor va matar el Sherlock i després l’havia hagut de reescriure, i va arribar un punt en què ja no sabíem si ell havia estat allà, si era la vida real o formava part dels llibres de l’Arthur Conan Doyle. Ens va posar uns fragments de capítols de Sherlock Holmes, comentant la qualitat de les diferents posades en escena, tant sèries com pel·lícules i inclús el perfil dels autors. Semblava que ho sabés tot.

La seva indiscutible capacitat per posar-se a parlar d’altres temes que semblaven completament diferents a l’argument principal de la seva xerrada, ens va portar a conèixer històries esgarrifoses d’Edgar Allan Poe, i després ho relacionava altre cop amb el personatge d’en Conan Doyle.

Es notava que era un home cultivat, amb moltes coses a dir, moltes coses per ensenyar-nos, segurament era per això que parlava tan ràpid. A partir de molts contes que ens va explicar, ens va incitar a llegir-los, per poder saber-ne el final.

En acabar la xerrada, em vaig acostar a ell per preguntar-li si era famós, i em va dir que havia fet uns quants discs i tenia alguns vídeos al Youtube… no em sonava. Després em va dir que havia sortit a l’APM cantant la cançó de l’Enriqueta, amb la qual tantes vegades havíem rigut. Crec que ens vam quedar curts amb el simple aplaudiment final.

Paula Rebollo

3r d’ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s