France – Barcelone

Posted: febrer 7, 2015 by vrnike7 in 3r ESO, Uncategorized
Etiquetes: , ,

El dia va començar malament. Un dels professors no havia pogut dormir en tota la nit per malaltia, feia un fred horripilant i tocava dir adéu. Tres elements que presagiaven complicacions.

La malaltia implicava una baixa de facto a l’hora de moure maletes per exemple. El fred ens feia dur molta roba a sobre; roba que poc després ens faria suar de valent. I dir adéu ens podria fer perdre l’autobús (que bé comptar ja amb tots els accents!).

Solucionat el problema del comiat, després de múltiples “selfies” grupals, vam emprendre el camí cap a l’autobús que ens havia de dur a Chambéry. Es tractava de fer el camí invers al que havíem fet a l’anada (tot esperant que aquest cop no s’espatllés el tren a Perpignan).

Per solucionar el problema de les maletes es tractava d’ajudar entre tots i els expedicionaris van complir.

Malauradament, l’autobús que ens hauria anat bé ja havia passat i vam haver d’esperar el següent, fet que també ens va fer perdre el tren previst a Chambéry. Però no hi ha problema que uns bons expedicionaris no puguin resoldre: vam agafar el següent. El temps d’espera es va fer curt gràcies a l’acompanyament musical.

IMG_1043 A les 9,44 vam pujar al tren, que 90 minuts més tard ens va deixar a l’estació de Lyon. Ara es tractava de trobar les consignes i deixar allà les maletes per fer un passeig per la ciutat. Consignes, per cert, caríssimes. I aquí és on es va demostrar que el tetris és un gran invent: els nostres expedicionaris van trobar les 6 millors combinacions de maletes per encabir-les totes amb la mínima despesa. I després diran que els jocs electrònics només fan perdre el temps! Això sí, trobar aquestes 6 combinacions no va ser massa ràpid i es van fer les 12 del matí. Què podíem fer llavors? Assemblea i decidir entre tots què preferien: una passejada cultural pel vieux Lyon i les restes romanes de la ciutat o anar de compres a un centre comercial? Calia fer de debò la pregunta?

290px-Entrée_gare_Part-Dieu_LyonUna hora més tard tots els expedicionaris ja tenien els regals per pares i resta de família. Estàvem preparats per tornar a l’estació i agafar el tren de tornada a Barcelona.

N14588Novament teníem per endavant un mínim de 5 hores de tren. Si tot anava bé aquest cop, arribaríem a l’hora prevista. Què podia fallar? Doncs que hi hagués un “obstacle” a la via en algun punt del trajecte. Afortunadament, ens vam poder entretenir amb una pel·lícula.

IMG_0761Amb retard inclòs, vam arribar sans i estalvis. A la memòria ens queden el dia de neu, la visita al molí paperer, l’abadia, el llac, ….. i, sobretot, la bona acollida de les famílies i de Mathieu.

IMG_0743 d IMG_0751 b IMG_0976 IMG_0990Aviat podrem retrobar-nos amb els nostres amics, però aquest cop a casa nostra, a Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s