Un vell turó, un nou espai del MUHBA

Posted: Abril 1, 2015 by vrnike7 in Uncategorized
Etiquetes: ,

Març va acabar els dies amb un sol radiant, però avui el dia s’ha llevat plujós, fosc. El temps no convidava a fer l’excursió projectada. Tanmateix, calia aprofitar les portes obertes d’un noi espai museïtzat, el Turó de la Rovira, amb les bateries antiaèries, i uns nous plafons informatius que ens havien de situar en el temps i l’espai.

L’excursió no era gens fàcil. Pujar al barri del Carmel suposa fer algunes combinacions de transport no sempre senzilles i caminar amb ganes per carrers empinats. Una gallina molt bufona semblava voler donar-nos ànims. La pluja havia desaparegut, encara que de vegades notàvem unes gotetes amenaçadores.

IMG_1364

Després d’una paradeta per gaudir de les vistes d’un dels miradors i reposar forces, vam arribar al nou espai del MUHBA. Uns metres abans de l’entrada se’ns va acostar un grup de persones i ens va donar un escrit reivindicatiu contra el “pla de promoció turística que pretén exportar la massificació de turistes del centre cap a barris més perifèrics” (sic). Pel que sembla, no tots els veïns veuen amb bons ulls l’ús turístic d’aquest nou espai que ells consideren “privatització d’un espai públic”.

Polèmica apart, la zona de bateries antiaèries del Turó de la Rovira ha estat netejat i consta ara de tres espais on aprendre la història del barri i de Barcelona. A partir de maig s’haurà de pagar per accedir als tres espais educatius. La resta del turó, d’accés públic, ofereix com sempre unes vistes fantàstiques de la ciutat de 360º.

IMG_1366 IMG_1368 IMG_1369 IMG_1370

Acompanyats per un tímid sol que intentava obrir-se pas entre els núvols, vam començar el camí de tornada a casa, però no podíem abandonar el Carmel sense fer una paradeta al Bar Delicias, immortalitzat per Juan Marsé en “Últimas tardes con Teresa”. Unes braves i uns xocos sempre animen, plogui o faci sol.

IMG_1375

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s