Petit passeig per la història

Posted: Abril 5, 2015 by vrnike7 in Uncategorized
Etiquetes: ,

Avui, primer diumenge d’abril, el Museu Marítim de Barcelona ha obert el Portal de Santa Madrona i els Jardins del Baluard. Bé, en realitat el Portal no l’han obert, perquè, segons han dit, les portes estaven acabades d’envernissar i era millor no tocar-les. Molt amablement, el personal del museu ens han conduït fins a la plaça de Blanquerna i per allà hi hem pogut accedir. Tot flanquejant les portes, uns soldats de l’Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona semblaven donar-nos la benvinguda.

IMG_1397 IMG_1393

El Portal de Santa Madrona és l’únic que es conserva de la muralla medieval original de la ciutat. Un cop travessada la porta, es poden visitar els Jardins del Baluard, que es troben damunt la muralla. Són uns jardins petits, però ens permeten observar el mar i la ciutat des d’una perspectiva diferent.

IMG_1377 IMG_1376

També es pot admirar l’escultura de la Santa Madrona que dóna nom al portal i la devoció de la qual va començar quan, pels volts del segle X, un fort temporal marítim va obligar uns comerciants francesos a desembarcar a Barcelona les relíquies de Santa Madrona que duien a Marsella. Un cop amainada la tempesta, els va ser impossible retornar-les al vaixell i van decidir deixar-les a la nostra ciutat. A partir d’aleshores, es va convertir en patrona de mariners.

Si avui no heu pogut fer aquesta visita, no us preocupeu, perquè durant tot el 2015 la podreu fer els primers i tercers diumenges de cada mes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s