De romans i “tunas”

Posted: Abril 25, 2015 by vrnike7 in Uncategorized
Etiquetes: ,

Fa unes setmanes es va obrir al públic un nou espai del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona), la Domus del carrer Avinyó. Aquesta domus datada entre els segles I i IV dC es troba a tocar de la muralla de Barcino i en ella s’han trobat restes de mosaics i de pintures murals del mateix estil que les de Pompeia.

L’espai només es pot visitar en grup reduït i amb visita concertada. L’entrada en cap moment fa preveure el que allà es troba.

IMG_1426

Un cop dins del recinte, uns plafons ens van comentant on ens trobem. El recinte és molt petit: una sala allargada amb una barana darrera de la qual veiem un vídeo explicatiu i fem un recorregut per una Barcino virtual. Acabat el vídeo, amb els llums ja oberts, observem a l’altra banda de la barana els mosaics i la pintura mural.

IMG_1442 IMG_1443 IMG_1453

Poc després ens avisen que la visita ha acabat. Temps total: 30′. Curt, però de gran interès. Val la pena la visita.

La visita s’ha fet curta i queda temps per visitar una altra domus, la del carrer de Sant Honorat. Després, un passeig pel barri gòtic pot completar el matí.

Però trobem la sorpresa del dia primer en forma musical i poc després visual: una tuna. Bé, poc després ens adonem que n’hi més d’una. Anecdòtic i prou, si no fos perquè coneixem a qui porta la veu cantant d’una d’elles. I vosaltres, sabeu qui és? Fixeu-vos-hi bé!

IMG_1458 IMG_1459 IMG_1457

Avui, 25 d’abril, se celebra el XXI Certamen de Tunas de la Ciudad de Barcelona. De tot cor, esperem que guany la de Farmàcia!

certamen tunas

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s