Campus científic-tecnològics

Posted: Desembre 14, 2015 by vrnike7 in 4t ESO, Batxillerat 1r
Etiquetes: ,

Bé, m’agradaria presentar-vos uns campus científic-tecnològics que es duen a terme aBarcelona, comentar el seu funcionament i l’experiència viscuda des de dins.

Es tracta d’uns campus de diferents modalitats organitzats pel Consorci d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració de diverses Universitats i fundacions catalanes com la UAB, la UB, la UPC, la Fundació CIM o el FabCafe. Van dirigits a instituts públics i concertats, per a aquells alumnes de 4t d’ESO o 1r de Batxillerat als quals agradin les ciències, amb l’objectiu de millorar, aprofundir i fonamentar competències en aquest àmbit, però també divulgar i aprendre a divulgar coneixements, així com l’esperit científic d’investigació.

Existeixen sis mòduls: Nanociència i nanotecnologia (UAB), Planeta Terra (UAB), Bioquímica (UB), Robots ,(UPC), Fabricació digital a l’Ateneu de fabricació de Ciutat Meridiana (UPC) i Fabricació digital al FabCafe.

Van parlar-me d’aquests campus a la classe de tecnologia, i finalment vaig tenir l’oportunitat de participar en el programa de Robòtica a la UPC. Van ser dues setmanes al juny en què vaig introduir-me en les àrees bàsiques de la robòtica, aprenent a utilitzar impressores en tres dimensions o programes específics en aquest camp, de manera que vaig poder dissenyar un robot des de zero, imprimir-lo en 3D, programar-lo tot dissenyant algoritmes cada cop més complexos utilitzant sensors, per tal que solucionés tasques concretes. Finalment vaig poder arribar a controlar-lo des del meu mòbil. Alhora vaig escoltar experts tractant diferents temes, com la importància de la comunicació científica i l’esperit crític, així com algunes tècniques de divulgació.

Recomano molt aquesta vivència a tots aquells als qui agradin les ciències. Es guanya molt en experiència, es transmet perfectament l’essència de la recerca científica i es fonamenta l’esperit analític, crític i de comunicació científica.

Carla Blanes

1r BTX CT

f robòtica article f robòtica 2f robòtica 3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s